Antena 3 CNN Actualitate Primele avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în țara noastră

Primele avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în țara noastră

Primele trei aeronave F-16 Fighting Falcon au ajuns, miercuri, la Baza 86 aeriană de la Borcea. Avioanele au fost cumpărate de țara noastră din Norvegia.

Primele avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în țara noastră
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2023   •   20:42

„Achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comandă NATO”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

„Guvernul norvegian apreciază importanța acestui program pentru România și rămâne pe deplin angajat în livrarea tuturor celor 32 de aeronave, împreună cu sprijinul necesar dezvoltării acestei capacități în anii următori”, a declarat Eivind Vad Petersson, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe norvegian.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În cadrul programului prin care România își dorește întărirea flotei aeriene, Guvernul a cumpărat din Norvegia 32 de aeronave F-16, care includ suport logistic inițial și al unui pachet de bunuri şi servicii complementar de la Guvernul SUA.

Forțele Aeriene Române au 17 avioane F-16 în dotare în momentul de față, cumpărate în baza prevederilor Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană din cadrul programului ”Avion multirol al Forţelor Aeriene”.

×
Subiecte în articol: avioane f16 Forţele Aeriene Române
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close