Antena 3 CNN Actualitate România, blestemată să nu aibă autostrăzi. Deşi vremea este bună pentru muncă, pe şantiere nu e nici un muncitor

România, blestemată să nu aibă autostrăzi. Deşi vremea este bună pentru muncă, pe şantiere nu e nici un muncitor

România, blestemată să nu aibă autostrăzi. Deşi vremea este bună pentru muncă, pe şantiere nu e nici un muncitor
de O.P.    |    22 Mar 2012   •   05:57

E primăvară în toată ţara dar pe şantierele României, încă nu se lucrează. Sunt doar câţiva muncitori cu două, trei utilaje. Cel mai bun exemplu este tronsonul Nădlac-Arad, unde camioanele stau aliniate pe şantier, pentru că nu are cine sa le conducă.  Nici pe autostrada Bucureşti Ploieşti, nu înaintează lucrările aşa cum trebuie iar termenul de finalizare a fost deja amânat.

"Nimeni nu ne plăteşte!" Aceasta este explicaţia pe care o găsesc muncitorii care lucrează la autostrada Nădlac-Arad, pentru modul în care avansează proiectul. Chiar şi Compania Naţională a Drumurilor recunoaşte că lucrările nu merg conform planului.

"Faţă de programul iniţial de lucrări Constructorul înregistrează întârzieri. CNADNR a emis notificări de remediere, astfel încât Constructorul să se mobilizeze şi să respecte termenele angajate".

Ce-i drept, se lucrează, dacă o mână de muncitori şi câteva utilaje se pot numi şantier. De fapt, construcţia propriu-zisă nici nu a început. Conform CNADNR, în prezent se lucrează doar la pregătirea terenului pentru viitoarea autostradă, care ar trebui sa fie gata în luna aprilie a anului viitor. Un proiect de peste un miliard de euro. 

Pentru construcţia autostrăzii Bucureşti-Ploieşti deja se plătesc penalizări. Lucrarea trebuia finalizat la sfârşitul anului trecut.

Data limită a finalizării proiectului a fost amânată.

Si pentru a finaliza acest proiect de peste 400 de milioane de euro ar trebui să lucreze la foc continuu.  



×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close