Antena 3 CNN Actualitate România - cea mai mare scădere din UE la înnoptări în structuri turistice

România - cea mai mare scădere din UE la înnoptări în structuri turistice

România - cea mai mare scădere din UE la înnoptări în structuri turistice
Sursa foto: Foto: destinatiieuropene.ro
28 Feb 2011   •   15:04

Românii se feresc să înnopteze în unităţi turistice, dar nici turiştii străini nu se înghesuie să se cazeze în hotelurile de la noi atunci când ne vizitează.

Cifrele Eurostat arată că România a avut, în 2010, cea mare scădere din UE a numărului de înnoptări în unităţi turistice, în condiţiile în care indicatorul s-a redus în cinci state. În plus, România este şi ţara cu cea mai mică pondere a turiştilor străini în totalul înnoptărilor, potrivit Mediafax.

Anul trecut, ţara noastră a raportat 15,1 milioane de înnoptări în hoteluri şi alte stabilimente cu rol similar, adică în scădere cu 8,7% comparativ cu 2009. Scăderi au fost consemnate şi de Grecia (2,3%), Marea Britanie (2,1%), Slovenia (1%) şi Italia (0,8%). Cele mai mari creşteri se observă la Estonia (14,1%), Letonia (11,6%), Lituania (11,1%) şi Malta (11%).

Numărul înnoptărilor turiştilor străini în România a crescut cu 3,2%, la 2,7 milioane, ponderea acestora în total fiind de 18%. După România, cele mai scăzute proporţii de turişti nerezidenţi se observă în Germania (21%), Suedia (23%), Finlanda (27%) şi Polonia (30%).

INS a anunţat în februarie că înnoptările înregistrate în structurile turistice în anul 2010 au însumat aproximativ 16 milioane, în scădere cu 7% faţă de cele din anul 2009.

×
Subiecte în articol: turisti România hoteluri
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close