Antena 3 CNN Actualitate România, condamnată la CEDO pentru acoperirea unor bătăuși. Plângerea, depusă de comunitatea gay

România, condamnată la CEDO pentru acoperirea unor bătăuși. Plângerea, depusă de comunitatea gay

România, condamnată la CEDO pentru acoperirea unor bătăuși. Plângerea, depusă de comunitatea gay
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
25 Mai 2016   •   12:13

România trebuie să plătească suma de 14.000 euro către doi tineri, victime ale unui atac suferit în metrou, în iunie 2006. Ei făceau parte dintr-un grup de şase persoane care participaseră la Marşul Diversităţii de la parada gay din Bucureşti. Deşi au fost identificaţi, agresorii n-au fost traşi la răspundere niciodată, scrie adevarul.ro. 

După încheierea manifestării în Piaţa Constituţiei, tinerii - care nu purtau însemne vizibile ale comunităţii gay - s-au urcat într-un metrou din staţia Izvor, alegând să stea într-un colţ al vagonului, aproape de uşă, în picioare. Când metroul şi-a închis uşile şi a plecat din staţie, s-a dezlănţuit atacul. Mai mulţi bărbaţi s-au prins cu mâinile de barele orizontale şi i-au lovit cu bocancii pe tineri în faţă şi în cap. Un tânăr din grup a încercat să protejeze cele două fete din grup şi s-a aşezat în faţa lor, încasând loviturile. Altul a căzut pe jos.

Două victime au depus plângere la CEDO. Ceilalţi au preferat uitarea, deşi au rămas cu traumele. În aprilie, CEDO a amendat România cu 14.000 de euro pentru ineficienţa organelor de cercetare penală în investigarea unui atac homofob împotriva a şase tineri români şi străini participanţi la GayFest2006.

 

 

×
Subiecte în articol: gay parada gay CEDO
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close