Antena 3 CNN Actualitate România crește producția de armament cu până la patru ori, pentru alimentarea statelor NATO

România crește producția de armament cu până la patru ori, pentru alimentarea statelor NATO

Țara noastră va crește de aproape patru ori capacitatea de producere de armament, în vederea alimentării țărilor NATO. La fabrica de armament de la Cugir a fost demarat deja proiectul de modernizare a liniei de producție cu muniție pe calibrul NATO.

România crește producția de armament cu până la patru ori, pentru alimentarea statelor NATO
Sursa foto: Gettyimages | fotosr
de Andrei Naiţă    |    Ioana Mircea    |    08 Mar 2023   •   15:09

Până la începerea producției de armament propriu zise este necesară parcurgerea unor proceduri. Uzina mecanică Cugir lucrează în prezent la documentația tehnico-economică. Pracitc, prin modernizarea fabricii se dorește creșterea capacității de producție dar și diversificarea gamei de muniție folosite de NATO.

Investiția a fost avizată deja prin ordin dat de Ministerul Economiei și urmează să fie realizată într-o hală prevăzută cu toate utilitățile. Prin intermediul acesteia, România ar urma să devină un furnizor important pentru țările NATO, dar și pentru alte state europene.

Citește și: Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România, a vizitat forţele armate Aliate din România: "România constituie un model pentru alte state NATO"

Ministrul Economiei a spus că au fost aprobate deja planurile de investiție atât pentru muniția de calibru mic, cât și pentru muniția de calibru mare. Pentru creșterea capacității de producție se are în vedere achiziția de noi echipamente, dar și o serie de omologări impuse de standardele NATO pentru uzinele de la Cugir, Sadu sau Plopeni.

Se dorește ca aceste fabrici de armament să fie repuse în funcțiune la capacitate sporită astfel încât să poată furniza muniție atât pentru MAPN, cât și pentru partenerii externi.
 

×
Subiecte în articol: armament
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close