Antena 3 CNN Actualitate România, dată în judecată la CEDO pentru discriminarea handicapaţilor

România, dată în judecată la CEDO pentru discriminarea handicapaţilor

România, dată în judecată la CEDO pentru discriminarea handicapaţilor
Sursa foto: CEDO
27 Ian 2010   •   17:26

Un român cu handicat locomotor căruia nu i s-a facilitat accesul la tribunal pentru a-şi contesta decizia de concediere şi nici nu s-a putut înscrie pentru ajutor de şomaj a dat în judecată România la CEDO, informează AFP.

Judecătorii au examinat, miercuri, cazul bărbatului din Piatra Neamţ, în vârstă de 46 de ani. Românul suferă, de la vârsta de 10 ani, de o distrofie musculară progresivă - un handicap locomotor genetic.

Bărbatul a lucrat mai bine de 20 de ani ca electrician la o firmă de telecomunicaţii, deplasându-se în scaun cu rotile. În 2004, el a fost transferat într-un post ce presupunea executarea de reparaţii exterioare la diverse firme sau instituţii unde nu se găseau facilităţi pentru persoanele handicapate.

La scurtă vreme, bărbatul a fost concediat, însă nu a putut intra în tribunal pentru a-şi contesta terminarea contractului pentru că nu existau intrări amenajate pentru persoane cu handicap. Acelaşi motiv a stat la baza nepuţinţei lui de a contesta refuzul autorităţilor de a-i atribui un asistent personal.

Românul se plânge că nu poate folosi mijloacele de transport în comun şi că nu se poate deplasa singur la mai mult de 600 de metri de casă, întrucât trotuarele sunt prea înalte.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: statul roman CEDO
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close