Antena 3 CNN Actualitate România, demers de ultimă oră pentru Albania, grav afectată de cutremurul din 26 octombrie

România, demers de ultimă oră pentru Albania, grav afectată de cutremurul din 26 octombrie

România, demers de ultimă oră pentru Albania, grav afectată de cutremurul din 26 octombrie
01 Dec 2019   •   13:41

România va trimite către Albania, grav afectată de cutremurul din 26 noiembrie, ajutoare umanitare constând în corturi, saci de dormit, paturi, pături, saltele şi cearşafuri, informează un comunicat de presă transmis, duminică, de Guvern.

"România continuă demersurile de acordare a asistenței umanitare Albaniei, grav afectată de cutremur, implicându-se activ în demersul comunității internaționale de a răspunde solicitărilor de sprijin.

La propunerea Ministerului Afacerilor Externe și urmare a consultărilor cu autoritățile albaneze, Guvernul României va trimite ajutoare umanitare ce constau în bunuri de strictă necesitate: corturi, saci de dormit, paturi, pături, saltele și cearșafuri.

Pe 1 Decembrie, două aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor efectua un zbor pentru transportul ajutoarelor umanitare oferite de către România, precum și pentru redislocarea în țară a echipei RO-USAR și a echipamentelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  care a efectuat misiuni de căutare-salvare în zona afectată de seismul produs în 26 noiembrie 2019.

Guvernul României transmite încă o dată întreaga solidaritate față de poporul albanez, condoleanțe pentru familiile persoanelor care și-au pierdut viața în urma seismului și însănătoșire grabnică persoanelor rănite. De asemenea, Executivul condus de premierul Ludovic Orban exprimă întreaga disponibilitate de continuare a sprijinului umanitar acordat de România", potrivit unui comunicat al Guverunului.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close