Antena 3 CNN Actualitate România devine verde. A fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din vestul ţării

România devine verde. A fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din vestul ţării

România devine verde. A fost inaugurat cel mai mare parc fotovoltaic din vestul ţării
Sursa foto: Foto: 123rf.com
09 Aug 2012   •   07:20

Cel mai mare parc fotovoltaic din vestul ţării a fost pus la punct de câţiva ingineri în mai puţin de trei luni în judeţul Timiş.  De câteva zile, cele aproape patru mii de panouri au început să capteze lumina soarelui pe care o transformă în energie verde.

Parcul fotovoltaic se află la Buziaş şi va fi inaugurat mâine.

"Este vorba de o investiţie de aproximativ 2 milioane de euro. Ca şi suprafaţă de teren, vorbim de 19 mii de metri pătraţi, adică 2 hectare" explică inginerul Cristian Bogdan.

"Acesta este primul parc de panouri solare de această dimensiune din România. Cred că a fost dificil pentru oameni să construiască aceast parc de la zero" spune şi Hector Sanchez - inginer.

3.800 de panouri solare au fost instalate în total. Inginerii speră ca panourile să producă aproximativ 1200 megawatti-ora intr-un an. Asta înseamnă că energia verde produsă ar putea fi folosită de aproape 500 de gospodării timp de un an.

În judeţul Timiş sunt în construcţie alte două parcuri fotovoltaice: unul chiar la marginea Timişoarei, iar al doilea va apărea în zona localităţii Giulvăz. Acesta din urmă va necesita o investiţie de 15 milioane de euro.


×
Subiecte în articol: Timis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close