Antena 3 CNN Actualitate România, din nou în Cartea Recordurilor. Vezi cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă

România, din nou în Cartea Recordurilor. Vezi cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă

România, din nou în Cartea Recordurilor. Vezi cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    21 Mar 2012   •   08:58
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă. Organizatorii unui târg de nunţi au confecţionat o trenă cu lungimea de 2.750 de metri, detronându-i astfel pe olandezi. Pentru a putea fi măsurată, trena a fost ridicată cu ajutorul unui balon cu aer cald.

Rochia de mireasă şi trena acesteia vor putea fi admirate în perioada 23-25 martie în Piaţa Constituţiei, în cadrul ultimului târg de nunţi al sezonului 2012 - Mariage Fest.

Pentru rochia şi trena care au doborât recordul mondial au fost folosite 4.700 metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jakard, 45 metri de căptuşeală, 5,5 metri corset din dantelă chantilly pe care s-au cusut perle de 2,2 milimetri, mărgele de diverse dimensiuni, paiete de şase milimetri. Au fost folosite, de asemenea, 1.857 ace de cusut, 150 de papiote de aţă de cusut şi au fost necesare 100 de zile de lucru.

Cel mai recent record mondial doborât în România datează din 24 februarie când, cu 1.468 de semnături validate, românii au intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă scrisoare de dragoste.

 


 

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close