Antena 3 CNN Actualitate România, după o mie de zile de criză economică

România, după o mie de zile de criză economică

România, după o mie de zile de criză economică
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Iul 2011   •   13:05

Astăzi se împlinesc o mie de zile de când suntem oficial în criză. În acest timp, sute de mii de oameni au rămas fără un loc de muncă, rata şomajului ajungând la aproape 5%.

În aceste condiţii tot mai puţini români îşi permit să ia credite. Nici moneda naţională nu o duce mai bine. Leul a continuat să se deprecieze în raport cu valutele străine. Preţurile la alimente au crescut chiar şi cu 10 procente, în vreme ce benzina s-a scumpit cu 30%. Maşinile s-au ieftinit, dar cine să le cumpere. Vânzările de automobile noi s-au diminuat de 2,5 ori. Nici la capitolul investiţii străine nu o ducem mai bine, acestea au scăzut de 2,5 ori faţă de anul 2008.

 


Recent, primul ministru al României a fost la Cluj Napoca, unde un şofer i-a reproşat că românii mor de foame. Emil Boc a a comentat gestul şoferului spunând că doreşte să mulţumească românilor, pentru că fără sprijinul lor, ţara nu ar fi rămas "în picioare".

"Românii au făcut cele mai mari sacrificii şi ei merită apreciaţi de europeni, de lumea întreacă. Fără spiritul de sacrificiu al românilor, care au înţeles că vremurile sunt grele peste tot, nu am fi salvat ţara de la colapsul economic, nu am fi rezolvat aceste probleme cu care ţări cu vechime din UE se confruntă" a spus premierul.

×
Subiecte în articol: criza economica România somaj investitii
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close