Antena 3 CNN Actualitate România, după ploi şi vijelii: Copaci căzuţi, case inundate şi drumuri blocate (VIDEO)

România, după ploi şi vijelii: Copaci căzuţi, case inundate şi drumuri blocate (VIDEO)

România, după ploi şi vijelii: Copaci căzuţi, case inundate şi drumuri blocate (VIDEO)
Sursa foto: Inundatii
07 Aug 2009   •   09:03

Câteva ore de ploaie torenţială au fost suficiente pentru a da peste cap Capitala - copaci căzuţi, case inundate, drumuri blocate şi canalizări care refulau pentru că nu mai făceau faţă.

În cartierul Tei, vântul extrem de puternic a doborât mai mulţi copaci şi mai multe autoturisme au fost distruse.

Mai multe case au fost inundate în urma furtunii din Capitală. Locuitorii din zona bulevardului Regina Elisabeta şi-au petrecut noaptea scoţând apa din imobile.


Furtuna puternică a lăsat întreaga zonă fără curent electric. Aşa că oamenii au fost nevoiţi să improvizeze pentru a avea puţină lumină. Unii au legat un bec la bateria de la maşină. Într-un final, oamenilor le-au venit în ajutor şi pompierii.




Furtuna a făcut pagube şi pe Bulevardul George Coşbuc. Un copac întreg a fost pus la pământ de vântul puternic şi a căzut peste două autoturisme.

Sistemul de canalizare nu a făcut faţă tonelor de apă, iar zeci de străzi au fost acoperite de apă.

Mai mulţi telespectatori ne-au trimis imagini surprinse în timpul furtunii:



Şi pasajele subterane au fost inundate. Pompierii au intervenit cu motopompe şi autospeciale pentru evacuarea apei.

Traficul, şi aşa aglomerat, s-a blocat pe mai multe artere, afectând şi circulaţia mijloacelor de transport în comun.

Nici cei care s-au refugiat în centrele comerciale nu au scăpat de ploaie.



Ploi torenţiale şi vijelii, în mai multe zone din ţară

Temperaturile ridicate din ultimele zile i-au făcut pe români să aştepte ploaia. Nori grei s-au adunat, însă, deasupra oraşelor. Sute de curţi şi subsoluri au fost inundate, iar pe străzile acoperite cu apă pietonii mai că şi-au riscat viaţa. Unii au luat-o la fugă pentru a se adăposti şi au fost loviţi de maşini.

Toată ţara a fost cuprinsă de ploi şi vijelii. La Călăraşi, în numai câteva minute, străzile s-au inundat. Tabloul din Capitală s-a repetat şi acolo.

În judeţul Harghita, cinci sate au fost măturate de şuvoaiele scurse de pe versanţi, iar la mare valurile stârnite de vântul puternic au ajuns la câţiva metri inălţime.



O ploaie puternică s-a abătut şi asupra municipiului Cluj Napoca. Traficul s-a desfăşurat cu dificultate pentru că pe carosabil s-au format bălţi mari. Oamenii s-au adăpostit pe unde au putut.

Şi Călăraşiul a fost lovit de furtună. Reţeaua de canalizare nu a mai făcut faţă. Maşinile au avut mari probleme să înainteze, iar unele s-au oprit în mijlocul străzii.

O furtună de scurtă durată a avut loc şi în zona municipiului Slobozia. Vântul puternic a rupt o creangă a unui plop care, în cădere, a rupt două bănci.

Vânt puternic a fost şi pe litoral. Valuri mari au izbit faleza. Turiştii au fugit cât au putut de repede din calea vijeliei.

În zona oraşului Odorheiul Secuiesc, cinci sate au fost inundate de apele căzute de pe munţi. În drumul lor, apele au adunat în cale aluviuni, pietre şi buşteni şi le-a dus cu mare putere la vale, iar pe unde au trecut au lăsat imagini de coşmar: recoltele sunt distruse, curţile şi pivniţele sunt pline cu apă şi nămol, iar drumurile sunt inpracticabile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii drumuri blocate ploi vijelii
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close