x close

România e implicată într-un nou scandal internațional. Mai mulți medici ar fi fost mituiți de o companie farmaceutică

de S.T.    |    08 Dec 2016   •   10:39
România e implicată într-un nou scandal internațional. Mai mulți medici ar fi fost mituiți de o companie farmaceutică 534

Compania Teva Pharmaceutical Industries a lansat o investigaţie internă pentru a proba acuzaţii legate de mituirea medicilor români pentru a-i determina pe aceştia să prescrie medicamente fabricate de compania israeliană.

Compania israeliană încearcă să soluţioneze și alte anchete deschise de autorităţiile americane cu privire la mituirea lucrătorilor sanitari ruşi, mexicani şi ucraineni, informează Reuters.

Nu există informaţii cu privire la suma primită de medicii români implicaţi în schema companiei farmaceutice israeliene. Medicamentele prescrise de medicii români au generat însă vânzări uriașe.

Medicamentul Copaxone a generat vânzări de aproximativ 1,1 miliarde de dolari în ultimul trimestru, adică 19% din veniturile totale ale companiei Texa Pharmaceutical.

Statele Unite interzic prin lege orice încercare de mituire a unui reprezentant guvernamental străin în încercarea de a obţine privilegii sau contracte preferenţiale, chiar dacă plata se face în mod direct sau prin acoperirea unor costuri extravagante sau deplasări în străinătate.

Teva Pharmaceutical Industries este sub incidenţa legii penale americane pentru că este înscrisă la New York Stcok Exchange şi are mai multe filiale în Statele Unite.

Aceste acuzaţii au fost incluse şi în e-mailuri trimise de persoana anonimă spre Departamentul de Justiţie din SUA.

Citeşte mai multe despre:

investigatie mita medici
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati