Antena 3 CNN Actualitate La ce a devenit România vicecampioană europeană! Produsele sunt veritabile medicamente pentru imunitate

La ce a devenit România vicecampioană europeană! Produsele sunt veritabile medicamente pentru imunitate

Radu Tudor a anunţat în cadrul emisiunii ''Punctul de întâlnire'', că România este vicecampioană europeană la producţia de miere. ''Este o informaţie surprinzătoare şi îmbucurătoare. Pericolul cel mai mare este ca mierea falsificată să pătrundă pe aceste pieţe care încă produc miere naturală, sănătoasă, bună. Una dintre aceste pieţe este România. Mierea falsificată produsă în mare parte în China, dar şi în alte ţări, pus şi simplu invadează cu sutele de mii de tone întreaga lume'', a spus Radu Tudor.

La ce a devenit România vicecampioană europeană! Produsele sunt veritabile medicamente pentru imunitate
Sursa foto: Pixabay
de Iulia Gorgorin    |    29 Iul 2020   •   23:40

Vorbim de mult timp despre potenţialul agriculturii româneşti şi vestea bună este că apicultura noastră este bine cotată la nivel european pe locul doi, după Spania. Suntem aşadar pe locul doi la numărul de stupi şi pe locuri fruntaşe la produse ale stupilor care sunt veritabile medicamente pentru imunitate.

Potrivit datelor oficicale, suntem codaşii Europei doar la mierea contrafăcută. România are la ora actuală, aproape două milioane de stupi, în creştere cu opt procente faţă de anul trecut, deşi numărul de apicultori a rămas acelaşi, în jur de 23.000.

Mierea românească, dar şi restul produselor apicole au o calitate superioară.

China este sursa principală a mierii contrafăcute care ajunge în România, uneori via Ucraina.

''Asta înseamnă o ţară europeană performantă, să fii vicecampion la vândut şi la produs miere, asta este extraordinar! Dacă dumneavoastră cunoaşteţi un producător autentic de miere, încurajaţi-l şi cumpăraţi de la el, în aşa fel încât mierea falsificată chinezească să nu pătrundă în România'', a spus Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: miere vicecampioana Andreea Stroe
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close