Antena 3 CNN Actualitate România, sub efectul ciclonului din Marea Neagră! Avertizări de vreme severă, cod roşu de inundaţii

România, sub efectul ciclonului din Marea Neagră! Avertizări de vreme severă, cod roşu de inundaţii

Ciclonul care a ajuns deasupra României a produs dezastre în mai multe zone din ţară. În Neamţ, de exemplu, ploile au făcut prăpăd. Un bărbat de 78 de ani a murit după ce a fost luat de viitură, iar în Buzău, nu mai puţin de 10 oameni au rămas blocaţi pe o insulă formată de viitură, pe râul Zăbala.

România, sub efectul ciclonului din Marea Neagră! Avertizări de vreme severă, cod roşu de inundaţii
Sursa foto: Hepta
de Roxana Ciucă    |    19 Iun 2021   •   08:45

Veştile rele nu se opresc aici. Nu mai puţin de 12 judeţe se află în continuare sub avertizare de cod portocaliu de ploi abundente. Avertizarea este valabilă până în această seară la ora 23.

Hidrologii sunt în alertă. A fost emis cod roşu de inundaţii în Vrancea

Un bărbat din Neamţ a fost surprins de viitură. Localnicii l-au văzut când era dus de puhoiul de apă şi au chemat ajutoare. Omul a fost găsit la aproximativ un kilometru de locul în care a fost luat de ape.

Furtuna puternică a făcut ravagii şi în judeţul Cluj. Mai multe gospodării au fost inundate. 

A plouat torenţial, ore în şir şi la Galaţi, iar străzile s-au implut de apă. O Ambulanţă nu a mai putut înainte la un caz grav, iar în partea de jos a oraşului, apa a ajuns la aproape o jumătate de metru. 

Este risc mare de inundaţi şi în judeţul Buzău

În comuna Lopătari din judeţul Buzău oamenii se aşteaptă la ce e mai rău, după avertizările meteorologilor. Un pod din localitate stă să cadă, iar apa a intrat în gospodării. De asemenea, zece oameni au avut nevoie de ajutor, după ce au rămas blocaţi pe o insulă formată de viitură, pe râul Zăbala. Cu greu au ajuns salavatorii la ei.

Ploile abundente au inundat şi mai multe străzi din Bacău. Canalizările nu au mai făcut faţă.

În cursul zilei de vineri, pentru avertizarea populației din zonele vizate de vremea rea, au fost transmise 6 mesaje prin sistemul RO-ALERT în județele Alba(1), Bacău(1), Cluj(1), Vrancea (2) și în municipiul București(1).

×
Subiecte în articol: cod rosu inundatii Marea Neagrã ploi
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close