Antena 3 CNN Actualitate România, a treia cea mai scumpă energie din UE

România, a treia cea mai scumpă energie din UE

România a înregistrat la mijlocul săptămânii în curs al treilea cel mai mare preț la energie din Uniunea Europeană, mai exact 516 euro per Megawatt.

România, a treia cea mai scumpă energie din UE
Sursa foto: Pixabay,com
de Gabriel Dano    |    29 Iul 2022   •   18:00

La polul opus sunt state precum Suedia, Finlanda, Spania și Portugalia, însă în Peninsula Iberică au fost plafonate prețurile, prin așa-numita „excepție iberică”.

Potrivit unei imagini publicate pe rețelele sociale de un antreprenor român, țara noastră a înregistrat al treilea cel mai mare preț din Uniunea Europeană pentru energia tranzacționată marți, cu livrare miercuri, 516 euro per Megawatt.

Dintre statele blocului comunitar, energie mai scumpă a fost doar în cazul Franței (530 de euro) și al Italiei (518 de euro). Cel mai mic preț din UE a fost înregistrat de Finlanda (83 de euro), însă au fost consemnate valori mici și în regiunea baltică (Lituania – 242; Letonia – 242; Estonia – 155), potrivit B1 TV.

În Norvegia, stat non-UE, energia costa 148 de euro. Un preț mai mic decât în România a înregistrat și Serbia (496 de euro), o altă țară din afara blocului comunitar.

În Spania și Portugalia, vorbim de 148 de euro fiecare, însă acestea dispun de plafonare prin „excepția iberică” pe care a acordat-o Bruxelles-ul ca urmare a faptului că țările iberice nu au interconexiuni electrice cu celelalte țări comunitare.

sursa: Facebook

Prețul din Marea Britanie nu apare în imagine.

×
Subiecte în articol: energie
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close