Antena 3 CNN Actualitate România ar putea rămâne fără carne de porc. Avertizările fermierilor: "Am spus că aici vom ajunge"

România ar putea rămâne fără carne de porc. Avertizările fermierilor: "Am spus că aici vom ajunge"

Fermierii din țara noastră trag un semnal de alarmă privind carnea de porc din România. Aceștia spun că ar putea ajunge populației pentru o perioadă scurtă de timp.

România ar putea rămâne fără carne de porc. Avertizările fermierilor: "Am spus că aici vom ajunge"
Sursa foto: Pixabay
de Ioana Mircea    |    17 Ian 2024   •   22:02

Marii producători de carne de porc din România trag un mare semnal de alarmă. Ei susțin că doar 15% din carnea de porc care se vinde în țara noastră provine din fermele autohtone.

În acest caz, ei au afirmat că în situația unui blocaj al transportatorilor, unei calamități sau oricărui alt necaz abătut asupra țării, carnea din România va ajunge pentru o perioadă scurtă.

Citește și: Ministrul Agriculturii anunță două ordonanțe pentru fermieri: "Vor intra în Guvern săptămâna aceasta"

"Situația care se găsește, astăzi, va duce la multe necazuri, la probleme în aprovizionarea cu carne. Știm că nu există carne destulă în România la ora actuală, eu am spus asta de ani de zile, că aici vom ajunge.

De exemplu, la nivelul anilor 2021 și 2022, pe ferma de porci s-au înregistrat pierderi, datorită prețului foarte mic cu care venea marfa de afară.

În operațional calculând cost de producție cu prețul de piață făceam o pierdere cam cu 2 lei pe kilogramul de porc, ceea ce însemna 220 de lei per porc", a spus un producător de carne de porc din România, potrivit adevărul.ro.

×
Subiecte în articol: avertisment carne de porc
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close