Antena 3 CNN Actualitate România, fruntașă la consumul de alcool. Ce băuturi preferă românii

România, fruntașă la consumul de alcool. Ce băuturi preferă românii

România a avut anul trecut cele mai mici prețuri din UE la băuturile alcoolice, fie că este vorba de vin, bere sau băuturi spirtoase. În ţara noastră, băutura a fost de peste două ori mai ieftină faţă de Finlanda, care se află la polul opus, arată un studiu Eurostat.

România, fruntașă la consumul de alcool. Ce băuturi preferă românii
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    10 Sep 2020   •   15:30

România ocupă locul 5 în topul țărilor în care alocoolul se consumă în cantităţi excesive, după statele nordice. Totodată, peste 25% din alcoolul produs în țara noastră este nefiscalizat, produs în gospodării în afara unui regim de control, arată datele Reveal Marketing Research.

Țara noastră a avut cele mai scăzute prețuri la băuturile alcoolice și este urmată de Bulgaria și Ungaria. In ceea ce privesc preferințele romanilor în materie de băuturi alcoolice, aproape o treime preferă berea. Pe locul 2 este vinul, ales de 1 din 5 romani.

Cât plătesc românii pe un pahar de vin sau bere 

În ceea ce privește prețurile, unii români spun că sunt dispuşi să plătească mai mult pentru o bautură, dacă este de calitate. Însă, sunt şi români care se uită cel mai mult la preţ atunci când cumpără alcool.

Pentru mulţi români, băuturile spirtoase precum whisky, coniac sau vodkă rămân un moft, în condițiile în care doar 10% dintre ei consumă aceste tipuri de băuturi mai des decât o dată pe lună. Cei mai mulți dintre aceştia sunt bărbați, arată statisticile.

România, fruntașă la consumul de alcool

×
Subiecte în articol: alcool România
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close