Antena 3 CNN Actualitate România i-ar putea lua locul Bulgariei în proiectul South Stream

România i-ar putea lua locul Bulgariei în proiectul South Stream

România i-ar putea lua locul Bulgariei în proiectul South Stream
20 Oct 2008   •   13:54

Grupul rusesc Gazprom ar putea prefera colaborarea cu România în locul Bulgariei la proiectul South Stream. Potrivit oficialilor Gazprom, citaţi de AFP, Bulgaria creează dificultăţi la construcţia gazoductului, finalizarea proiectului fiind astfel întârziată.
În cursul zilei de vineri, şeful Gazprom, Alexei Miller, a avut o întrevedere cu mai mulţi oficiali, printre care ambasadorul bulgar în Rusia, directorul general al Transgaz Mediaş, Ioan Rusu, şi Francisc Toth, directorul general al companiei de stat Romgaz, pe această temă.
Una dintre problemele create de Bulgaria în acest proiect porneşte de la insitenţa statului vecin de a deţine dreptul de posesie asupra tronsonului bulgar al conductei, în timp ce Gazprom vrea ca acesta să rămână proprietatea Rusiei.
South Stream ar urma să parcurgă 900 de kilometri din Rusia, pe fundul Mării Negre, până în Bulgaria, unde se va ramifica. O parte se va întrepta spre nord, prin România şi Ungaria, iar o parte va merge în Italia, prin Grecia. Capacitatea sa va fi de 30 miliarde de metri cubi pe an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: South Stream România Bulgaria Gazprom
Parteneri
Meteorologii au anunțat când vine căldura și scăpăm de ploi
x close