Antena 3 CNN Actualitate România îi face dosar lui Vladimir Putin pentru crimele de război

România îi face dosar lui Vladimir Putin pentru crimele de război

Procurorii români îl anchetează pe Vladimir Putin după 138 de zile de război. Acest dosar vizează în primul rând victimele care au dublă cetățenie: ucraineană şi română.

România îi face dosar lui Vladimir Putin pentru crimele de război
Sursa foto: hepta
de Corina Matlinschi    |    11 Iul 2022   •   17:23

Parchetul General din România s-a autosesizat cu privire la săvârșirea de infracțiuni contra umanității.

Vorbim de o anchetă deschisă de către secția militară a Parchetului General și vor începe, în primul rând, în a îi chestiona pe refugiații ucraineni care au ajuns la noi în țară.

În acest sens, pe pagina de internet a Parchetului General a fost activată o secțiune dedicată investigației penale.

Există acolo un chestionar pe care îl pot completa toți cei care au fugit din calea războiului și care au ajuns în România pentru a vedea exact, fie dacă sunt victime directe, fie dacă au rude care au murit în Ucraina în urma acestui război, pentru a identifica exact acele acte, acele crime împotriva umanității.

Această anchetă vizează în primul rând victimele care au dublă cetățenie, atât cetățenie ucraineană, cât și cetățenie română.

De asemenea, vor ajunge probe în dosar şi înregistrările audio-video ale celor care au fost tratați în spitalele din România, acele victime rănite în război care au fost transferate la noi în țară.

În ceea ce privește vinovații, spune procurorul general al României că nu vrea să speculeze în acest sens în cazul persoanelor de cel mai înalt rang din cadrul forțelor militare.

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close