Antena 3 CNN Actualitate Romania, împărțită de furtuni și caniculă. Meteorolog: „Vremea rămâne la extreme!”

Romania, împărțită de furtuni și caniculă. Meteorolog: „Vremea rămâne la extreme!”

Romania, împărțită de furtuni și caniculă. Meteorolog: „Vremea rămâne la extreme!”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
07 Aug 2017   •   16:12

Meteorologul Mihai Timu a anunțat, la 100 de minute, de la Antena 3, că vremea rămâne la extreme pe teritoriul României, arătând că, dacă în județe din sudul țării avem încă temperaturi foarte ridicate, pentru restul țării au fost emise numeroase atenționări de instabilitate atmosferică.

Mai mult, acesta a precizat că de miercuri, valul de caniculă revine în forță pe suprafața întregii țări.

”Vremea rămâne la extreme. De când a început luna august o ținem în avertizări”, a avertizat meteorologul de serviciu Mihai Timu.

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări Cod galben și Cod portocaliu atât de instabilitate atmosferică, cât și de caniculă, valabile pe durata zilelor de 7 și 8 august în diferite zone ale țării, precum și o informare de disconfort termic pe parcursul zilei de marți.

Astfel, luni, până la ora 20:00, va fi Cod portocaliu de căldură excesivă în nouă județe din sud și sud-est. Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și îndeosebi în zona joasă a județului Mehedinți, dar și în Municipiul București, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 și 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va fi de 82 - 84 de unități.

 


 

×
Subiecte în articol: furtuni prognoza meteo meteo 100 de minute
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close