Antena 3 CNN Actualitate România în care se poate. Magazinul care vinde mâncare pe muncă, nu pe bani

România în care se poate. Magazinul care vinde mâncare pe muncă, nu pe bani

România în care se poate. Magazinul care vinde mâncare pe muncă, nu pe bani
15 Iun 2015   •   20:29

Dacă e luni, Dana Grecu vă face cunoştinţă cu noi protagonişti ai campaniei "România în care se poate". Echipa "La Ordinea zilei" a descoperit un  magazin unde nu se plateste cu bani, ci ... cu puncte. Ca să poţi pleca acasă cu alimente, haine, jucării sau rechizite, trebuie să munceşti. E vorba de magazinul social deschis în sectorul 6 al Capitalei.

În schimbul muncii depuse, asistaţii sociali primesc puncte. O oră de călcat înseamnă 8 astfel de puncte. Cu ele poţi cumpăra o sticlă de ulei, un pachet de orez şi unul de zahăr.

La magazin o cutie de lapte costă 4 puncte, o sticlă de ulei 3 puncte, o pungă cu detergent 10 puncte, iar o pereche de pantaloni 2 puncte. Spre exemplu, în patru ore de muncă la magazinul social poţi aduna cam 40 de puncte în fiecare zi.

Oricine poate dona alimente magazinului social. Chiar şi donatorii vor primi puncte pe care le pot da mai departe unor oameni aflaţi în nevoie. Magazinul social se află în cartierul Crângaşi, lânga podul Grant.

Dacă sunteţi sau aţi fost implicat într-un proiect care demonstrează că şi în România se pot face lucruri remarcabile sau cunoaşteţi oameni cu iniţiativă şi mai ales cu viziune care au schimbat faţa comunităţii de care aparţin, scrieţi-ne pe pagina oficială de Facebook a emisiunii: www.facebook.com/LaOrdineaZilei.



×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close