x close

România, în mijlocul ATENŢIEI MONDIALE

de G.S.    |    24 Noi 2013   •   17:30
România, în mijlocul ATENŢIEI MONDIALE 416 Foto: romaniatourism.com
România va organiza marţi a doua reuniune la nivel de prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est şi China, la care vor participa 16 şefi de guvern.
La eveniment vor participa, alături de premierul României, Victor Ponta, şi de cel al Consiliului de Stat al RP Chineze Li Keqiang, şefii de guvern ai Albaniei, Bosniei-Hertegovina, Bulgariei, Cehiei, Croaţiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei şi Ungariei şi ministrul de externe din Letonia.
Aceasta este a doua reuniune a şefilor de guverne din ţările Europei Centrale şi de Est şi China, după cea organizată în 2012 la Varşovia.
"Cu ocazia reuniunii la nivel înalt de la Bucureşti, Prim-miniştrii vor evalua stadiul de implementare a propunerilor de cooperare lansate cu un an în urmă la Varşovia, vor aborda domeniile şi mijloacele concrete de dinamizare a relaţiilor comerciale şi investiţionale între cele două zone, prin proiecte de cooperare în domenii precum energia, agricultura, infrastructura, transporturile, IT şi turism", se arată într-un comunicat al Guvernului.
Vor avea loc întâlniri bilaterale, semnarea unor memorandumuri şi un forum economic.
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati