Antena 3 CNN Actualitate România, în stradă! Peste 10.000 de oameni şi-au strigat nemulţumirea

România, în stradă! Peste 10.000 de oameni şi-au strigat nemulţumirea

România, în stradă! Peste 10.000 de oameni şi-au strigat nemulţumirea
de O.P.    |    17 Ian 2012   •   06:11
Protestele au continuat şi în alte 39 de oraşe din ţară.  La fel ca şi în Bucureşti, oamenii au cerut alegeri anticipate şi demisia preşedintelui.

La Piteşti, protestele au degenerat în momentul în care oamenii au încercat să blocheze centrul oraşului.  Sute de oameni s-au împins violent cu forţele de ordine, iar 8 protestatari au fost legitimaţi şi duşi la audieri după ce au spart o tonetă de ziare şi au înjurat jandarmii.
În urma altercaţiilor un jandarm a fost ranit si dus la spital iar agresorul a fost arestat.

Un participant la protestul care a avut loc în Ploieşti a fost prins de jandarmi având asupra sa două cocktailuri Molotov şi mai multe şuruburi de opt centimetri.Bărbatul, în vârstă de 52 de ani care lucrează ca instalator la Biblioteca Naţională a declarat că un cetăţean din Bucureşti de aproximativ 30 de ani, pe care nu îl cunoaşte, i-a dat suma de 100 de lei şi obiectele care au fost găsite asupra sa, spunându-i să le arunce într-un loc public din Ploieşti.

Bărbatul a mai spus că necunoscutul i-a dat cocktailurile Molotov şi şuruburile după ce, în prealabil, i-a oferit şi băutură.

De asemenea, la Cluj-Napoca au fost peste 1.000 de persoane, iar din cauza manifestaţiei traficul rutier a fost blocat pe un bulevard din centrul oraşului. Din mulţime au fost aruncate câteva petarde pe şosea, clădirea Prefecturii fiind înconjurată de jandarmi. Protestatarii au afişat un banner pe care scria "Alături de huliganii din Bucureşti".

Protestul de la Constanţa s-a încheiat după aproape opt ore, spre finalul acţiunii numărul participanţilor ridicându-se la aproximativ 200 de persoane, în majoritate tineri. În timpul protestului, mai mulţi manifestanţi au aruncat cu petarde şi au aprins torţe, fără ca vreo persoană să fie rănită. Acţiunea de protest s-a încheiat în jurul orei 22.00, manifestanţii spunând că vor relua mitingul marţi, în jurul orei 14.00.

 

Şi protestul din Petroşani, la care au participat peste 700 de persoane, s-a încheiat în faţa Casei de Cultură din municipiu, fără incidente, manifestanţii declarând că se vor întoarce marţi, la ora 19.00.

Protestul de la Timişoara, la care au participat aproximativ 400 de persoane, s-a încheiat după aproape opt ore, fără să fie înregistrate incidente, manifestanţii susţinând că vor continua mitingurile şi în zilele următoare.

Aproape 300 de orădeni au protestat în faţa statuii lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii din Oradea. Acţiunea de protest a durat aproape două ore, fără a fi semnalate incidente. Manifestarea nu a fost autorizată, fiind supravegheată de jandarmi.


 

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close