Antena 3 CNN Actualitate România, în topul suferinţei la pompă. Avem cea mai mare creştere a preţului benzinei din lume

România, în topul suferinţei la pompă. Avem cea mai mare creştere a preţului benzinei din lume

România, în topul suferinţei la pompă. Avem cea mai mare creştere a preţului benzinei din lume
03 Iun 2014   •   09:37

România a ajuns pe locul 1 în lume. Nu la nivelul de trai, ci la scumpirea benzinei. Creşterea preţului vine ca urmare a introducerii taxei suplimentare de 7 eurocenţi pe litrul de carburant şi a schimbării de calcul a accizei.

Ca urmare, ţara noastră a avansat câteva locuri bune în topul suferinţei la pompă, care ia în calcul preţul benzinei şi veniturile din peste 60 de ţari.

România a înregistrat, în acest an, cea mai mare creştere a preţului benzinei la nivel mondial de 16%, potrivit publicaţiei Bloomberg.

Am ajuns astfel la un preţ de 1,41 euro pentru un singur litru. Suntem pe locul 23 în topul preţului benzinei, dar ne situăm pe locul nouă la capitolul suferinţei la pompă: 7,5% din veniturile zilnice se duc pe achiziţia unui litru de benzină. 

Vecinii unguri plătesc 1,34 euro pentru un litru de benzină şi plătesc doar 5 la sută din venitul zilnic pe un litru.

Cel mai mult suferă şoferii din Pakistan: 30% din venitul zilnic este cheltuit pe un litru de benzină. Urmează şoferii din India şi Filipine. (CG4) Dar raiul şoferilor este în Venezuela. Aici benzina costă doar un eurocent pe litru. Urmează Arabia Saudită, cu 9 cenţi pe litru şi Kuwait-ul cu 15 eurocenţi.

Cele mai mari preţuri se regăsesc în Norvegia, cu 1,87 euro pe litru de benzină.Dar la salariile lor, şoferii nu îşi fac prea multe probleme: preţul unui litru de benzină înseamnă mai puţin de 1 la sută din venitul zilnic! Olandezii plătesc al doilea cel mai mare preţ, de 1,8 euro iar pe locul trei îi regăsim pe italieni cu 1,78 euro pe litru.

×
Subiecte în articol: combustibil
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close