Antena 3 CNN Actualitate România, ÎNGROPATĂ în zăpadă. Statul de omăt atinge cinci metri înălţime, în Vrancea

România, ÎNGROPATĂ în zăpadă. Statul de omăt atinge cinci metri înălţime, în Vrancea

România, ÎNGROPATĂ în zăpadă. Statul de omăt atinge cinci metri înălţime, în Vrancea
Sursa foto: Foto: applefritter.com
de M.Z.    |    27 Ian 2014   •   20:52

În unele zone din Vrancea, zăpada atinge cinci metri înălţime, astfel că în comuna Năneşti, aproximativ 50 de locuitori mobilizaţi de primărie au ajutat, luni după-amiază, la deszăpezirea uliţelor, pentru a le înlesni accesul persoanelor care nu pot să iasă din gospodării din cauza intrărilor acoperite de zăpadă.

"Pe uliţe avem un strat mediu de circa un metru, dar sunt şi zone unde zăpada troienită de viscol a ajuns la cinci metri", a declarat, luni, primarul Stoica Neagu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, "datorită mobilizării oamenilor şi utilajelor din comună nu au fost cazuri speciale, cu excepţia cazului unei fetiţe cu febră, dar şi în acest caz s-a ţinut legătura cu autorităţile sanitare pentru a fi acordat ajutorul", a mai spus primarul din Năneşti.

Troiene mari de zăpadă s-au format şi la Măicăneşti, o altă comună din sudul Vrancei. Şi în această zonă, izolată temporar din cauza zăpezii viscolite care a blocat arterele de circulaţie rutieră, autorităţile locale au intervenit cu zeci de oameni şi utilaje pentru a asigura deszăpezirea drumurilor comunale şi a căilor de acces către locuinţele izolate din comună.

"Oamenii satului au răspuns la apelul pentru a ajuta la deszăpezire. Pentru cei mai batrâni, am făcut pârtie în gospodării ori le-am adus alimente şi lemne de foc. Din fericire, nu am avut cazuri deosebite. Lucrăm în continuare pentru a ajunge la toate gospodăriile acoperite de straturi de zăpadă ce depăşesc chiar doi-trei metri", a declarat primarul Costel Necula.

Şi în comunele Ciorăşti, Tătăranu, Vulturu, Goleşti şi Vânători, până la sosirea unor utilaje de mare capacitate care să permită accesul în toate localităţile acestora, locuitorii sunt mobilizaţi la deschiderea uliţelor către gospodăriile izolate.

×
Subiecte în articol: zapada Vrancea Ninsoare România
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close