Antena 3 CNN Actualitate România învinge pandemia! Valeriu Gheorghiţă: ''Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate''

România învinge pandemia! Valeriu Gheorghiţă: ''Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate''

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, anunță că sâmbătă, la prânz, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. ''Este o zi importantă pentru România'', a precizat medicul.

România învinge pandemia! Valeriu Gheorghiţă: ''Numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate''
Sursa foto: RO Vaccinare/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    20 Feb 2021   •   14:37

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, susține că începând de sâmbătă, în România, numărul persoanelor vaccinate este mai mare decât cel al persoanelor infectate.

''Este o zi importantă pentru România''

Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt. Le mulțumesc tuturor pentru opțiunea de a se vaccina și, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare cu eficiență, într-un mediu favorabil și sigur! Doar împreună învingem pandemia, doar împreună vom reuși să ne bucurăm de o viața normală, alături de cei dragi”, a anunțat, pe Facebook, Valeriu Gheorghiță.

„Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor...

Posted by RO Vaccinare on Saturday, 20 February 2021

Până sâmbătă, 20 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 777.276 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 722.484 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, Valeriu Gheorghiţă a anunțat că vaccinarea profesorilor ar putea începe în a doua parte a săptămânii viitoare.

El a spus că decizia finală va fi luată luni și că vaccinarea tuturor profesorilor va ține o săptămână.

Numărul de decese a scăzut considerabil

Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al panidemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 2.721 cazuri noi, 57 decese, 963 persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

În intervalul 19.02.2021 (10:00) – 20.02.2021 (10:00) au fost raportate 57 de decese (32 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Olt, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 23 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

Citiţi şi: Valeriu Gheorghiță: ”Într-o săptămână vaccinăm toți profesorii”
.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă pandemie vaccin
Parteneri
Horoscop 1 iunie. Vărsătorii strălucesc, Peştii îşi găsesc echilibrul
x close