Antena 3 CNN Actualitate România îşi doreşte preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului în 2016

România îşi doreşte preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului în 2016

România îşi doreşte preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului în 2016
de M.T.    |    24 Sep 2013   •   10:56

România îşi doreşte preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului în 2016, a afirmat ministrul de Externe, Titus Corlăţean, în cadrul unei întrevederi la New York cu reprezentanţi ai organizaţiilor evreieşti din Statele Unite ale Americii.

„Evocând activitatea apreciată a reprezentanţilor ţării noastre în cadrul Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, ministrul Afacerilor Externe a informat interlocutorii asupra intenţiei ca România să asume exercitarea preşedinţiei acestui organism în anul 2016, iniţiativă salutată de interlocutori şi în favoarea căreia aceştia şi-au exprimat sprijinul”, se arată într-un comunicat al MAE, citat de Agerpres.

De asemenea, cele două părţi au discutat despre necesitatea continuării demersurilor la nivel politic pe lângă Congresul SUA şi Administraţia de la Washington în vederea susţinerii eforturilor de includere a României în programul "Visa Waiver".

De altfel, reprezentanţii comunităţilor evreieşti şi-au exprimat susţinerea în favoarea acestor demersuri.

Aceştia au apreciat eforturile României în asumarea trecutului istoric şi onorarea memoriei victimelor Holocaustului.

Titus Corlăţean a reafirmat angajamentul României în ceea ce priveşte asumarea trecutului şi condamnarea atât a antisemitismului, cât şi a negării Holocaustului.

Au fost evidenţiate progresele semnificative pe care România le-a realizat în ultima perioadă şi în plan academic, concretizate în dezvoltarea a numeroase programe de studii asupra Holocaustului, precum şi contribuţia majoră a comunităţilor israelienilor originari din România la perfectarea acestor proiecte.

Titus Corlăţean şi interlocutorii americani au exprimat îngrijorarea faţă de tendinţele publice care şi-au făcut apariţia în ultima perioadă în unele state europene de revalorizare a unor acţiuni şi poziţii xenofobe şi antisemite şi au exprimat poziţii de condamnare a acestora.

Întâlnirea a avut loc în marja participării ministrului Corlăţean la sesiunea inaugurală a celei de-a 68-a Sesiuni a Adunării Generale a ONU.

×
Subiecte în articol: Titus Corlăean New York SUA
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close