Antena 3 CNN Actualitate România, la un pas de infringement. Cine este de vină pentru această situaţie şi ce trebuie să facem

România, la un pas de infringement. Cine este de vină pentru această situaţie şi ce trebuie să facem

România, la un pas de infringement. Cine este de vină pentru această situaţie şi ce trebuie să facem
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Iul 2015   •   08:39

Mai sunt doar câteva zile până când România ar putea intra în procedură de infringement, din cauza miliardarilor protejaţi de sistemul Băsescu. 

 
Valea râului Argeş a fost devastată de Gheorghe Badea şi Valentin Vişoiu, prin ridicarea mai multor microhidrocentrale, cu încălcarea gravă a normelor de mediu. 
 
Până la sfârşitul lunii iulie, România trebuie să trimită Comisiei Europene un raport cu legătură la acest caz şi măsurile pe care le va lua. Până acum, procurorii şi autorităţile nu au considerat nimic din proiect ca fiind ilegal. 
 
Lucrările care ar putea aduce România în procedură de infringement au fost demarate încă din 2010. Atunci, afaceristul Gheorghe Badea şi partenerul de afaceri al ginerelui lui Traian Băsescu, Valentin Vişoiu, au început construirea unor microhidrocentrale care au dus la secarea albiilor parâurilor Capra, Buda şi Otic de pe Argeş. 
 
După ce au fost sesizaţi de profesorul Ovidiu Mihuţ, cei şase specialişti ai Comisiei Europene au concluzionat că a fost distrus integral ecosistemul local. Mai mult decât atât, toate actele şi avizele necesare construcţiei ar fi fost primite după ce microhidrocentralele au fost ridicate. 
 
Până la finalul lunii, România trebuie să trimită un raport amănunţit Comisiei Europene cu privire la situaţia de pe valea râului Argeş. Altfel, statul român va intra în procedură de infringement.
 
Valentin Vişoiu, unul dintre afaceriştii implicaţi, este cercetat de DNA, în mai multe dosare, cu prejudicii enorme. În plus, microhidrocentralele de la Vidraru au fost construite cu bani obţinuţi de la aceeaşi bancă ce a împrumutat-o pe Ioana Băsescu pentru a-şi cumpăra teren la Nana.

×
Subiecte în articol: Argeş
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close