Antena 3 CNN Actualitate România, măturată de vijelii puternice! Ploile au provocat numeroase dezastre în vestul ţării

România, măturată de vijelii puternice! Ploile au provocat numeroase dezastre în vestul ţării

Au fost furtuni puternice în toată ţara. Chiar dacă doar partea de vest a României a fost sub cod roşu de vijelii, ploile torenţiale au făcut ravagii şi în alte părţi ale ţării. La Oradea a plouat în cea mai modernă secţie de urgenţă din ţară, astfel că apa s-a infiltrat în tavanul clădirii, iar angajaţii spitalului au stat în permanenţă cu mopul şi găleţile pe hol.

România, măturată de vijelii puternice! Ploile au provocat numeroase dezastre în vestul ţării
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2022   •   08:51

Furtuna puternică însoțită de grindină a făcut prăpăd în Cluj-Napoca.

Copacii au fost doborâți, mașinile au fost înghițite de ape, iar gospodăriile oamenilor au fost distruse. Nici la Oradea situația nu a fost diferită.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean a plouat prin tavan, deși aceasta a fost modernizată recent. Angajații spitalului au pus găleții în sala de așteptare a pacienților, iar infirmierele au adunat apa, cu mopul. Pacienții au fost îngroziți de scenele la care au luat parte. 

Tot din cauza furtunii puternice la Hunedoara, cinci persoane au ajuns la spital în urma unui accident petrecut pe DN 7, la Deva. Un șofer de 18 ani a pierdut controlul volanului într-o curbă și a izbit un autoturism care circula regulamentar. 

În Târgu Lăpuș, vântul a bătut atât de tare, încât a luat pe sus un acoperiș de la un bloc și l-a aruncat la câțiva metri distanță.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Și în județul Caraș-Severin a plouat torențial. Peste 1.400 de oameni, din nouă localități, au rămas fără curent electric.

În Vrancea, din cauza ploilor abundente, debitul râului Putna a crescut considerabil. Astfel, autoritățile locale au decis să închidă circulația pe podul provizoriu de la Vadu Roșca, pentru a-i proteja pe șoferi.

Vremea rea va continua și astăzi. Jumătate de țară este sub cod portocaliu de vijelii, iar codurile galbene vor persista în aproape toate țara până la ora 22 

×
Subiecte în articol: ploi vijelii cod rosu furtuni Oradea
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close