Antena 3 CNN Actualitate Vești bune pentru România după întâlnirea Trump-Stoltenberg. Analiza făcută de Radu Tudor

Vești bune pentru România după întâlnirea Trump-Stoltenberg. Analiza făcută de Radu Tudor

Vești bune pentru România după întâlnirea Trump-Stoltenberg. Analiza făcută de Radu Tudor
Sursa foto: Foto: captură video youtube.com
de S.T.    |    13 Apr 2017   •   09:57

O intalnire de grad zero a avut loc miercuri dimineata la Washington : presedintele SUA Donald Trump l-a primit pe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg,  scrie jurnalistul Radu Tudor pe blogul său.

„In campania prezidentiala din 2016, Donald Trump a starnit ingrijorari serioase in lumea occidentala si valuri de satisfactie la Moscova prin afirmatii privind faptul ca NATO ar fi o alianta invechita, ca aliatii SUA ar trebui sa plateasca orice interventie militara americana in caz de nevoie. Aceste declaratii extrem de ciudate au fost puse de specialisti pe seama unei relatii netransparente si tulburi intre echipa lui Trump si cercuri din Rusia.

Intalnirea Trump-Stoltenberg de la Casa Alba, cu discutii la nivel strategic e cu atat mai importanta cu cat in urma cu o luna, Secretarul General NATO fusese la Washington pentru discutii la Pentagon, fara a fi primit de presedintele SUA, fapt extrem de neuzual la acest nivel”, a scris Radu Tudor.

Potrivit jurnalistului Radu Tudor, „presedintele SUA s-a convins probabil ca cea mai puternica alianta politico-militara din istorie – NATO, infiintata la Washington in 1949 – este singura varianta pentru a avea aliati puternici si influenti pentru a face fata marilor provocari pe plan european si mondial”.

 

Secretarul General al NATO a mentionat de două ori Romania in raspunsurile sale din conferinta de presa comuna cu presedintele SUA, a arătat Radu Tudor.

Prima mentionare a Romaniei a fost privind prioritatea intaririi Flancului Estic al NATO pentru a decuraja orice agresiune, in special cele repetate ce vin dinspre Rusia.

A doua mentionare a fost in privinta bugetului apararii : „Romania a decis sa-si mareasca bugetul apararii la 2% din PIB. Alti aliati vor face si ei asta”, a declarat Stoltenberg.

 

Citește și:

Donald Trump: ”Este timpul să punem capăt acestui război civil”

 

×
Subiecte în articol: România Casa Alba Donald Trump radu tudor
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close