Antena 3 CNN Actualitate România: Numărul nou-născuţilor a atins minimul din istorie

România: Numărul nou-născuţilor a atins minimul din istorie

România: Numărul nou-născuţilor a atins minimul din istorie
Sursa foto: Foto: hearingpocket.wordpress.com
21 Ian 2012   •   23:09

Mai puţine căsătorii pe timp de criză. Nu ai un loc de muncă stabil, nu ai o casă, nu ai o maşină, nu-ţi mai arde să te căsătoreşti sau să faci un copil. Criza economică i-a făcut pe românii să-şi piardă încrederea în viitor. Din ce în ce mai mulţi tineri amână decizia de a se căsători în speranţa că vor veni vremuri mai bune. În ultimii trei ani numărul căsătoriilor a scăzut la jumătate.

Sunt din ce în ce mai puţini tineri români hotărâţi să facă pasul spre căsătorie. Anul trecut, numărul căsătoriilor a scăzut  la jumătate faţă de acum trei ani, înainte să înceapă criza economică.

"Există o criză a locuinţelor, există o criză a locurilor de muncă, există o criză a încrederii. Tinerii şi -au pierdut masiv încrederea că economia României pe termen mediu, ca să nu mai vorbim de termien lung, va reusi să le ofere o soluţie de viaţă viabilă în care ei să-şi întemeieze o familie şi să aibă copii" a explicat Dr. Mariana Stanciu, reprezentant al Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii.

Mai puţini bani, mai puţine căsătorii, mai puţini copii. Numărul nou-născuţilor a atins minimul din istorie: 195 000 de bebeluşi în 2011. Unii nu fac copii pentru că nu au bani să-i întreţină, alţii nu au bani să-şi vindece problemele de sănătate.

Specialişii sunt îngrijoraţi de efectele pe termen lung ale acestor scăderi masive.

"Scăderea demografică este una dintre cele mai mari primejdii pe care le are o populaţie. Peste un număr de ani vom simţi consecinţele acestei scăderi care probabil nu va fi redresată într-un an - doi, atâta timp cât este nebunia care  asta în România" a declarat Prof. Dr. Alfred Bulal, sociolog.

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close