Antena 3 CNN Actualitate România, paralizată de ger. Meteorologii anunţă temperaturi de -20 de grade Celsius

România, paralizată de ger. Meteorologii anunţă temperaturi de -20 de grade Celsius

Gerul şi ninsoarea care au pus stăpânire pe România provoacă în continuare probleme. Zeci de drumuri şi mai multe şcoli şi licee sunt în continuare închise, iar sute de maşini sunt încă blocate în zăpadă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Ian 2024   •   07:36

Acolo unde utilajele de deszăpezire n-au mai făcut faţă, au intervenit şenilatele. Doi copii au murit după ce o maşină a derapat şi a intrat într-un copac, iar la Vaslui, o femeie a născut acasă pentru că ambulanţa a rămas blocată în troiene.

La Răcăciuni, în judeţul Bacău, doi copii şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier. Maşina condusă de un bărbat de 28 de ani a derapat, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un copac. Autoturismul in care se aflau 8 persoane, 4 adulţi şi 4 copii, nu era echipat cu anvelope de iarna.

În Maramureş, patru cetățeni israelieni au ramas înzăpeziți pe drumul județean 109 F ce face legătura între localitățile Cavnic și Strâmbu Băiuț. În ajutorul lor au venit jandarmii montani care i-au redirecţionat către o altă rută.

În Braşov, pe timpul nopţii temperaturile au ajuns şi până la minus 16 grade. Cei mai afectaţi au fost şoferii.

Viscolul a creat probleme şi în Vrancea. O localitate a rămas complet izolată, iar circulaţia pe mai multe drumuri din judeţ a fost restricţionată. Drumarii au fost nevoiti să acţioneze continuu pentru a deszapezi şoselele.

Din cauza poleiului, zeci de șoferi au rămas blocați pe un drum județean din Mehedinți.

Prognoza meteo ANM pentru următoarea perioadă. Elena Mateescu anunţă cât va mai ține gerul

Vremea face ravagii în țară, iar autoritățile au fost nevoite să ia măsuri de urgență. Meteorologii anunță însă că vremea nu se îmbunătățește.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN cât mai ține valul de ger în România.

 

”Vorbim de o perioadă mai rece decât în mod obișnuit. În această dimineață au fost actualizate alertele meteorologice, informarea meteorologică rămânând în vigoare până joi, la ora 10:00, pentru că ne așteptăm ca în această noapte, în special în partea de nord, centru și est a țării, minimele termice să coboare până la valori de -21...-20 de grade, în special în estul Transilvaniei, iar în noaptea de miercuri spre joi, îndeosebi în zonele estice și centrale, până la -16...-15 grade.  

De asemenea, până în această seară la ora 23:00, mai rămân sub incidența avertizărilor meteorologice de cod galben sudul Moldovei, Dobrogea, jumătatea estică a Moldovei, deoarece rafalele de vânt vor depăși în continuare 55-70 de km/h și vor fi perioade în care intensificările de vânt vor fi asociate cu ninsori slabe”, a explicat Elena Mateescu în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

”Din punct de vedere termic, ne așteptăm ca episodul să dureze cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, când în continuare, chiar dacă joi vom constata o ușoară creștere pe parcursul zilei, cu valori la nivelul maximelor pozitive de până la 5...6 grade, din păcate vineri din nou vremea să va răci, și sâmbătă, devenind geroasă noaptea și dimineața. 

În continuare vom avea minime foarte coborâte, spre -14 până la -4 grade la scara întregii țări, cu valori în Moldova și în zonele estice ale Transilvaniei până spre -19...-17 grade.

Din perspectiva precipitațiilor, observăm deja o diminuare, astfel încât rămâne de interes vremea geroasă noaptea și dimineața, până la sfârșitul acestei săptămâni”, a mai explicat directorul ANM la Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: ninsori și viscol ANM temperaturi
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close