Antena 3 CNN Actualitate România, penultima ţară din UE în topul celor mai competitive state

România, penultima ţară din UE în topul celor mai competitive state

România, penultima ţară din UE în topul celor mai competitive state
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    05 Sep 2012   •   11:36

Ţara noastră ocupă 78 într-un clasament al celor mai competitive state din lume, fiind în scădere cu un nivel faţă de poziţia ocupată anul trecut, potrivit Raportului Competitivităţii Globale 2012-2013, prezentat miercuri, informează AFP.

România a coborât în acest an cu o poziţie, până pe locul 78 din 144 de ţări, într-un top privind competitivitatea economică realizat de Forumul Economic Mondial (World Economic Forum), şi ocupă penultimul loc în UE, devansând numai Grecia.

Scorul general obţinut de România este de 4,07 puncte, pe o scală de la unu la şapte, şi este mai mic comparativ cu cel de 4,08 puncte înregistrat anul trecut.

În top, înaintea României se află state precum Turcia (43), Ungaria (60), Bulgaria (62), Rusia (67) sau Ucraina (73). România devansează însă ţări precum Croaţia (81), Republica Moldova (87), Serbia (95) şi Grecia (96).

În clasamentul celor mai competitive ţări din lume, Elveţia şi-a păstrat poziţia de lider mondial pentru al patrulea an consecutiv (cu un scor de 5,72 de puncte), în timp ce SUA au căzut de pe locul cinci pe locul şapte (5,47 puncte), fiind devansate de Singapore, Finlanda, Suedia, Olanda, Germania.

Criza cu care se confruntă unele state din Uniunea Europeană, în special din sudul continentului, se reflectă în acest clasament. Grecia a căzut pe locul 96 de pe locul 90, în timp ce Portugalia a pierdut patru poziţii până pe locul 49.



×
Subiecte în articol: România clasament
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close