Antena 3 CNN Actualitate România, performanţă în transplant. Programul de la Fundeni s-a dezvoltat fără precedent în ultimul an

România, performanţă în transplant. Programul de la Fundeni s-a dezvoltat fără precedent în ultimul an

România, performanţă în transplant. Programul de la Fundeni s-a dezvoltat fără precedent în ultimul an
Sursa foto: Foto: medecureindia.wordpress.com
de M.Z.    |    10 Aug 2013   •   21:36

Programul de transplant hepatic de la Institutului Clinic Fundeni s-a dezvoltat fără precedent în ultimul an, sub coordonarea profesorului Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie şi Transplant din Institut.

Realizatorul primului transplant hepatic din România atrage atenţia că numărul cererilor de tranplant este în continuare mai mare decât posibilităţile, chiar dacă a crescut numărul donatorilor.

La Institutului Clinic Fundeni s-au realizat în ultimul an 78 de operaţii de transplant hepatic. Este una dintre cele mai mari cifre la nivel european în momentul actual, spune profesorul Irinel Popescu. Echipa de elită de la Fundeni are şi cea mai bună rată de supravieţuire a pacienţilor operaţi: circa 93%.

Medicii de la Centrului de Chirurgie şi Transplant  din Fundeni au lărgit gama de procedee chirurgicale şi folosesc aproape tot ceea ce s-a inventat în materie de transplant hepatic până în momentul de faţă. România are nevoie însă de aproximativ 400 de astfel de operaţii pe an.

Întreaga lume medicală îi recunoaşte meritele în materie de transplant profesorului Irinel Popescu. Una dintre cele mai recente perfomanţe este primirea în Academia Franceză de Medicină.


×
Subiecte în articol: transplant Irinel Popescu
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close