Antena 3 CNN Actualitate România: Peste 2.400 de şcoli vor fi conectate la Internet prin fonduri UE de 135,4 milioane lei

România: Peste 2.400 de şcoli vor fi conectate la Internet prin fonduri UE de 135,4 milioane lei

România: Peste 2.400 de şcoli vor fi conectate la Internet prin fonduri UE de 135,4 milioane lei
Sursa foto: Foto: wizmarketings.com
23 Ian 2012   •   17:27

În urma unui nou proiect finanţat din fonduri europene, un numãr de 2.446 de şcoli din mediul rural şi oraşe mici vor avea în curând acces la Internet. Anunţul a fost făcut de Ministerul Comunicaţiilor iar valoarea totală a contractului este de 135,4 milioane de lei, informază Mediafax.

Proiectul va fi implementat în 12 luni de la data semnãrii contractului de finanţare.

Obiectivul general al proiectului constã în facilitarea accesului public a instituţiilor de învãţãmânt "în zonele de eşec ale pieţei" (zone rurale şi mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicaţii) prin creşterea utilizãrii TIC, susţinerea conectãrii la broadband, precum şi prin consolidarea infrastructurii TIC, se menţioneazã în comunicat.

Obiectivele proiectului sunt conectarea a 2.446 de şcoli la Internet prin conexiune broadband şi creşterea utilizãrii IT&C şi facilitarea accesului la Internet pentru aproximativ 650.000 de elevi şi aproximativ 48.000 de profesori. Se urmãreşte şi reducerea decalajului educaţional dintre mediile urban - rural în domeniul utilizãrii IT&C şi al accesului conexiunilor Internet.

"Acest obiectiv va fi atins prin implementarea unui sistem de monitorizare, management al reţelei şi suport Call-center şi instruirea de persoane pentru asigurarea suportului tehnic ce vor asigura mentenanţa, durabilitatea şi sustenabilitatea operaţionalã a proiectului şi de persoane cu atribuţii de administrare regionalã a reţelei", se mai spune în comunicat.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close