Antena 3 CNN Actualitate România primeşte 110 milioane euro de la BEI pentru cofinanţarea proiectelor PNDR până în 2015

România primeşte 110 milioane euro de la BEI pentru cofinanţarea proiectelor PNDR până în 2015

România primeşte 110 milioane euro de la BEI pentru cofinanţarea proiectelor PNDR până în 2015
30 Dec 2013   •   13:32

România va primi fonduri de 110 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) în baza unui împrumut pentru acoperirea contribuţiei bugetului de stat la Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) aferentă perioadei iulie 2013 - decembrie 2015, a anunţat Ministerul Finanţelor Publice, citate de Mediafax.
   
Împrumutul a fost semnat la 24 decembrie de ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, şi ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, din partea statului român, iar din partea BEI de către şeful biroului din România, Flavio Schiavo Campo de Gregorio, şi Stella Renita, consilier juridic.
   
"Împrumutul contractat de la BEI va contribui semnificativ la reducerea presiunilor pe bugetul de stat pentru asigurarea cofinanţarii măsurilor din PNDR pentru perioada  iulie 2013 - decembrie 2015 şi la creşterea gradului de absorbţie în cadrul acestui program, prin acoperirea unei porţiuni importante din contribuţia naţională pentru schemele selectate", se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Finanţelor.
   
Astfel, vor fi eligibile la finanţare elementele componente ale nouă măsuri selectate în cadrul a patru axe din PNDR, pentru plăţi efectuate în intervalul iulie 2013 - decembrie 2015. 
   
"Creditul de la BEI reprezintă o sursă avantajoasă de finanţare a deficitului bugetului de stat pe termen lung, cu o maturitate de până la 15 ani, cu până la 5 ani graţie şi la costuri reduse, BEI fiind instituţie financiară a Uniunii Europene cu rating AAA", se mai spune în comunicat.
  

×
Subiecte în articol: BEI fonduri europene
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close