România, printre codaşele producţiei industriale în Uniunea Europeană, cu o scădere de 1,1%

de N.B.    |    12 Oct 2012   •   14:02
România, printre codaşele producţiei industriale în Uniunea Europeană, cu o scădere de 1,1%

România a fost statul membru al Uniunii Europene cu a treia cea mai mare scădere a producţiei industriale, după Cehia şi Danemarca, la egalitate cu Finlanda, informează Mediafax.

La nivel comunitar, UE a înregistrat un avans de 0,3%, iar în zona euro o creştere de 0,6 %, depăşind prognozele analiştilor. România s-a situat între statele care au avut rezultate negative în luna iulie, cu o scădere de 1,1 %.

Cehia (-2,9%) şi Danemarca (-2,8%) au avut cele mai mari scăderi faţă de iulie, urmate de România şi Finlanda (ambele cu -1,1%), potrivit Eurostat. Cele mai mari creşteri au fost raportate de Portugalia (6,8%), Lituania (4,6%), Slovenia (4%) şi Grecia (2,5%).

În rândul celor 27 de membri UE, producţia industrială a crescut în august în 13 state, a scăzut în 8 şi a rămas stabilă în Irlanda. Cinci ţări nu au raportat date.

Raportat la august anul trecut, România a avut un declin al producţiei industriale de 1,7%. Italia (-5,2%) a raportat cea mai puternică contracţie, urmată de Spania (-3,2%) şi Cehia (-3,1%).

Cele mai mari creşteri din UE au avut loc în Slovacia (17%), Lituania (11,1%) şi Letonia (8,1%).

La nivelul UE, producţia industrială a coborât anual cu 1,8%, iar în zona euro cu 2,9%.

Dintre statele care au raportat date către Eurostat, producţia industrială a scăzut în 11 şi a urcat în alte 11.

Parteneri
x close