Antena 3 CNN Actualitate România, raiul drogurilor | Imagini din cultura de canabis de pe terenul termocentralei Rovinari

România, raiul drogurilor | Imagini din cultura de canabis de pe terenul termocentralei Rovinari

România pare să fie raiul drogurilor. Autorităţile încep acum să descopere, una după alta, plantaţii întregi de droguri. În Timiş, procurorii DIICOT au dat peste o plantaţie de canabis care se întindea pe o suprafaţă de peste 4000 de metri pătraţi. Şi în Gorj, chiar lângă termocentrala Rovinari a fost descoperită o plantaţie de canabis. Drogurile ajungeau apoi în şcoli şi licee.

România, raiul drogurilor | Imagini din cultura de canabis de pe terenul termocentralei Rovinari
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Gabriela Mladin    |    07 Oct 2023   •   11:13

Opt persoane au fost ridicate de mascați după ce s-a descoperit că aveau o cultură de canabis ce se întinde pe 4.000 de metri pătrați. Cultura era foarte bine întreținută de cei care au plantat cânepa. Aveau sistem de irigații și chiar camere de supraveghere pentru a se asigura că nimeni nu deranjează afacerea.

Aceasta ar fi aparținut fiului fostului lider de sindicat de la Apele Române. De altfel, printre cei care se ocupau de cultivarea, uscarea, iar mai apoi distribuirea canabisului era un angajat al Apelor Române, fiul șefului de canton.

Potrivit unor surse, plantația funcționa de aproape cinci ani și a fost descoperită întâmplător, după ce doi indivizi au fost prinși în timp ce furau din cultură.

Procurorii DIICOT au descoperit și în Gorj o plantație de canabis lângă Termocentrala Rovinari. Anchetatorii au reținut un tânăr de 32 de ani, din Rovinari, cel care ar fi plantat canabis în această zonă, în ghivece și anvelope vechi. Plantele interzise au fost ascunse într-o zonă împădurită, greu accesibilă.

Așa arată cultura de canabis pe care au descoperit-o procurorii DIICOT. Aici, bine ascunsă, într-un tufiș, unde se intră practic pe burtă. Acum au rămas doar rădăcinile, pentru că procurorii DIICOT au tăiat practic această iarbă și au confiscat-o.

Aici, cel care deținea această plantație avea și sistem de irigare și venea permanent să monitorizeze cum merge cultura.

Se aflau și camere de supraveghere cu încărcare solară, astfel încât suspectul să știe foarte bine ce se întâmplă în această zonă.

Procurorii au intrat pe fir după ce un colaborator a cumpărat de două ori droguri de la tânărul reținut.

×
Subiecte în articol: canabis droguri consum de droguri
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close