Antena 3 Actualitate România refuză să participe la Summit-ul ţărilor Central şi Sud-Est europene

România refuză să participe la Summit-ul ţărilor Central şi Sud-Est europene

de Antena3.ro    |    25 Mai 2011   •   15:51
România refuză să participe la Summit-ul ţărilor Central şi Sud-Est europene
Sursa foto: Foto: Mediafax

Preşedinţia confirmă neparticiparea României la Summit-ul ţãrilor Central şi Sud-Est europene care va avea loc la Varşovia, pe 27 şi 28 mai. Această hotărâre este argumentată de decizia gazdelor reuniunii de a invita o "entitate" care nu este recunoscută ca stat de ţara noastră.

"În perioada 27-28 mai, la Varşovia, va avea loc cea de a 17-a Reuniune a şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est. Având în vedere că gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entităţi care nu este recunoscută ca stat de către ţara noastră, Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu va participa la acest eveniment" a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Valeriu Turcan, pentru Agerpres.

Potrivit mass media poloneză, România şi Slovacia nu vor participa la un summit în care înalţi oficiali ai Kosovo au fost de asemenea invitaţi. Cele două ţări se află printre cele care nu au recunoscut independenţa unilateral proclamată de Kosovo-Metohija, ceea ce ar fi în contradicţie cu participarea la un summit la care este prezent şi preşedintele Kosovo, Atifete Jahjaga.

Oficialii de la Varşovia au declarat că înţeleg şi respectă decizia de a nu participa, dar au semnalat că nu există niciun motiv pentru care să nu invite un reprezentant sau pe preşedintele Kosovo la reuniune.

Pe lângă şefii de stat din Europa, la summit este va participa şi preşedintele Statelor Unite, Barack Obama.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close