Antena 3 CNN Actualitate România va pregăti salvatori din Ucraina în cadrul unui program NATO

România va pregăti salvatori din Ucraina în cadrul unui program NATO

România va asigura, în cadrul NATO, pregătirea paramedicilor ucraineni într-un program care include și medicină tactică de intervenție în timp de război.

România va pregăti salvatori din Ucraina în cadrul unui program NATO
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2022   •   19:24

La solicitarea formulată de Ucraina, Centrul Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre NATO (EADRCC) împreună cu statul român au dezvoltat un proiect ce presupune pregătirea a 197 salvatori ucraineni din cadrul sistemului național pentru situații de urgență, anunță Executivul.

"Este o nouă contribuție importantă a României pentru sprijinirea Ucrainei în elementele cele mai importante și necesare în cadrul războiului de agresiune, neprovocat, purtat de Rusia pe teritoriul ucrainean.

Nicolae Ciucă: "România își respectă angajamentele în cadrul NATO"

Susținerea României o acordăm în modul cel mai direct și oportun și vizează salvatorii de toate categoriile care trebuie să intervină atât la distanță, în spatele frontului, în regiunile lovite de la distanță de armata rusă, cât și în linia întâi, acolo unde salvatorii se confruntă cu o gamă de răni și suferințe specifice perioadelor de război și confruntărilor directe cu arme convenționale de infanterie și artilerie.

Încă o dată, România își respectă angajamentele în cadrul Alianței Nord-Atlantice”, declară premierul Nicolae Ciucă.

Conform Acordului semnat în data de 24 octombrie de reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului român de Interne și ai EADRCC, se va asigura instruirea paramedicilor în cadrul cursurilor de bază și medicină tactică, precum și în cele destinate pregătirii instructorilor de prim ajutor calificat.

Valoarea estimată a proiectului este de 450,000 euro, ce sunt asigurați prin fondul fiduciar NATO.

România va asigura, cu titlu gratuit, pregătirea în cadrul Centrelor SMURD de la Târgu Mureș și Oradea.

Foto: paramedici ucraineni

×
Subiecte în articol: paramedici Ucraina România NATO
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close