Antena 3 CNN Actualitate România se confruntă cu o epidemie de gripă. Cum trebuie purtată corect masca de protecție

România se confruntă cu o epidemie de gripă. Cum trebuie purtată corect masca de protecție

România se confruntă cu o epidemie de gripă. Cum trebuie purtată corect masca de protecție
Sursa foto: Foto: pexels.com
de S.T.    |    01 Feb 2019   •   17:09

România se confruntă cu o epidemie de gripă, având a treia săptămână epidemică, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că circulaţia intensă a virusului gripal se va menţine inclusiv în luna februarie. 

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a recomandat populaţiei să poarte mască de protecţie şi a reamintit că spălatul pe mâini este foarte important.

„În momentul de faţă, suntem în epidemie de gripă. Această definiţie nu schimbă cu nimic ceea ce ştiam până acum. Unităţile sanitare ştiu ce au de făcut ca de fiecare dată. Problema este igiena personală. Revenim cu acest tablou al igienei personale. Apa şi săpunul sunt sfinte, nu dezinfectantul. (...) Nu strănutăm în mână. În acest context, este bine să purtăm şi masca de protecţie. Masca de protecţie nu se poartă sub nas. Dacă o purtaţi sub nas o purtaţi degeaba pentru că la nivelul nasului există o încărcătură virală fantastic de mare. Vă protejează ceva de strănut, dar în continuare veţi da celor din jurul dumneavoastră şi veţi contamina pacienţii din jurul dumneavoastră. Dacă folosiţi mască, acoperiţi şi nasul. Nu uitaţi că trebuie să ne spălăm în nas. Când ne spălăm pe faţă spălăm şi interiorul nasului, pentru că îl decontaminăm de ceea ce este în jur”, a explicat medicul.

Încă o persoană a murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 64, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană decedată din cauza gripei este un bărbat de 51 de ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal A. El avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat.

×
Subiecte în articol: gripa epidemie epidemie de gripa mască
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close