Antena 3 CNN Actualitate România se pregăteşte să primească refugiaţi. Primele corturi au fost deja amplasate în judeţul Timiş

România se pregăteşte să primească refugiaţi. Primele corturi au fost deja amplasate în judeţul Timiş

România se pregăteşte să primească refugiaţi. Primele corturi au fost deja amplasate în judeţul Timiş
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
de S.T.    |    21 Sep 2015   •   08:13

România se pregăteşte să primească refugiaţi. Primele corturi au fost deja amplasate în localitatea Lunga din judeţul Timiş, aproape de graniţa cu Serbia, iar o a doua tabără, la Stamora Moraviţa, este încă în curs de amenajare.

Deşi preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România nu poate accepta mai mult de 1785 imigraţi, există informaţii potrivit cărora în ţara noastră ar putea ajunge zeci de mii de oameni care fug din calea războiului.

Localitatea Lunga din Timiş este situată la numai un kilometru de graniţa cu Serbia. Un teren de sport de la marginea satului a fost transformat peste noapte într-o tabără pentru refugiaţi. Jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri au ridicat 50 de corturi, care pot găzdui aproximativ 500 de refugiaţi.

Unele corturi speciale vor fi folosite ca sală de mese, altele ca spălător. Au mai fost aduse un generator de curent, un rezervor de apă şi toalete ecologice. În această tabără, grănicerii români îi vor putea tria, înregistra, amprenta şi identifica pe refugiaţi.

Vicepreşedintele Parlamentului European, Ioan Mircea Paşcu e de părere că migranţii ar putea ajunge pe teritoriul românesc în căutarea unei căi de acces spre vest, după ce Ungaria a închis frontiera cu celelalte state din Balcani.

Localnicii au păreri împărţite despre amplasarea corturilor în imediata apropiere a caselor. Până şi cei mai binevoitori sunt reticenţi pentru că se tem de consecinţe.

Alţii refuză din start ideea de a convieţui în viitorul apropiat cu refugiaţii din Orientul Mijlociu.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close