Antena 3 CNN Actualitate România se va asigura de existența Schengen - tot din afara lui. Declarațiile lui Cioloș după reuniunea Consiliului European

România se va asigura de existența Schengen - tot din afara lui. Declarațiile lui Cioloș după reuniunea Consiliului European

România se va asigura de existența Schengen - tot din afara lui. Declarațiile lui Cioloș după reuniunea Consiliului European
18 Dec 2015   •   19:47

Premierul Dacian Cioloş consideră, în problema migraţiei, că pentru România este important controlul fluxului migrator. Premierul a prezentat vineri principalele concluzii ale reuniunii Consiliului European de la Bruxelles şi poziţia României pe temele discutate, potrivit Agerpres.

''Referitor la migraţie, s-a discutat pe tema relocărilor şi despre anumite măsuri care vizează, aşa cum solicită şi România, tratarea chestiunii migraţiei la sursă şi identificarea unor soluţii în această direcţie, precum şi despre propunerea pe care Comisia Europeană a avansat-o privind întărirea controlului la frontierele Uniunii Europene. În acest context, au fost şi discuţii pe tema punctelor de control şi distribuţie a migranţilor în Grecia şi în Italia. Pentru România este important controlul fluxului migrator şi pentru a ne asigura că Spaţiul Schengen continuă să rămână o realitate, iar măsurile de control la frontierele Schengen să reprezinte o soluţie temporară, a subliniat premierul Dacian Cioloş'', se arată într-un comunicat al Guvernului remis AGERPRES.

O altă temă abordată la Consiliul European a vizat consolidarea Uniunii Economice şi Monetare.

''România, ca ţară care doreşte să adere la Uniunea Economică Monetară, a insistat pe necesitatea transparenţei deciziilor statelor din zona euro şi că acestea nu trebuie să le afecteze pe cele din zona non-euro şi nu trebuie să pună şi bariere noi de acces la moneda unică'', menţionează Guvernul.

În ceea ce priveşte referendumul din Marea Britanie, premierul Cioloş a subliniat că toate statele membre doresc rămânerea acestei ţări în Uniunea Europeană, iar România a insistat pentru un compromis final care să nu conţină prevederi discriminatorii pe baza apartenenţei la un stat membru sau altul.

Pe lângă discuţiile purtate în cadrul Consiliului European, primul-ministru Dacian Cioloş a avut, la Bruxelles, întrevederi cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Cu acest prilej, şeful Executivului român a prezentat intenţia României de a acorda un sprijin, inclusiv financiar, Republicii Moldova, în măsura în care se va vedea cât mai curând la Chişinău un guvern care să se angajeze în reformele asumate prin Acordul de Parteneriat semnat cu UE.

Totodată, la întâlnirea cu Frans Timmermans, premierul Dacian Cioloş a reiterat intenţia sa de a face eforturi susţinute pentru un rol cât mai activ al României în Uniunea Europeană, precizează sursa citată.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close