Antena 3 CNN Actualitate România, soluție ingenioasă împotriva coronavirusului

România, soluție ingenioasă împotriva coronavirusului

Specialiştii români au o soluţie ingenioasă pentru a găsi vaccinul contra-coronavirus. Așa afirmă Prof. dr. Virgil Păunescu, şeful Institutului de Cercetare OncoGen din Timişoara.

România, soluție ingenioasă împotriva coronavirusului
29 Ian 2020   •   18:38

"Noi am pus pe site-ul institutului un soi de articol ştiinţific, mai greu de înțeles pentru cei care nu sunt în domeniu, dar vom face şi rezumate. Noi am început să studiem un alt mod de abordare a vaccinurilor, de la ultima epidemie de Ebola, când ne-am gândit că vaccinul, prin metodele tradiţionale de obţinere de până acum, nu va fi posibil pentru că vaccinologia, cu vechile ei metode, şi-a cam atins limitele. Nu vă pot spune, acum, dacă un vaccin de masă va merge sau nu. Dacă mergea, ar fi apărut deja.

Este vorba despre un vaccin individualizat populaţional. Adică noi am luat caracteristicile imune ale populaţiei din România, de tip caucazian, care se regăseşte în toată Europa şi America de Nord, în linii mari. Ţinând cont de caracteristicile imune, ale răspunsului imun la diverşi stimuli antigenici, în cazul de faţă la coronavirus, şi folosind datele publicate (structura genomică a coronavirusului), am propus o serie de peptide, de atingene, de mici proteine, un amestec care să acopere, în practică, toată populaţia României", a explicat Prof. dr. Virgil Păunescu, şeful Institutului de Cercetare OncoGen din Timişoara.

"Noi, dacă am fi avut aparatura necesară, l-am fi făcut mai repede. Vom comanda aceste peptide în Germania, sub formă de pulbere, şi le vom aduce în România, în aproape o lună de zile. Apoi, vom verifica dacă dau reacţiile pe care le bănuim. Mai departe, noi nu putem produce la scară mare acest vaccin. Noi venim cu o soluţie, care este un compromis între vaccinarea industrială, cea practicată în gripa obişnuită, şi cea individualizată, care nu se poate aplica pentru că este scumpă", a mai spus Prof. dr. Virgil Păunescu.

România are o soluţie anti-coronavirus

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close