Antena 3 CNN Actualitate România stă din ce în ce mai bine la capitolul "absorbţie de fonduri europene"

România stă din ce în ce mai bine la capitolul "absorbţie de fonduri europene"

România stă din ce în ce mai bine la capitolul "absorbţie de fonduri europene"
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Iul 2013   •   15:12
Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene a ajuns la peste 19% la data de 5 iulie, după ce România a transmis Comisiei Europene documentele pentru rambursarea a încă 135 de  milioane de euro prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Transport (POS Transport). 
Astfel, valoarea totală a fondurilor solicitate Comisiei pentru rambursare prin intermediul POS Transport este de peste 655 de milioane de euro. 
"Suma solicitată pentru a fi rambursată prin intermediul celor şapte programe operaţionale ajunge astfel la aproximativ 3,7 miliarde de euro în prezent, un avans substanţial, care ne ajută să acoperim riscul de dezangajare automată a fondurilor europene", a declarat într-un comunicat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, conform Mediafax.
La începutul lunii februarie, Comisia Europeană a decis reluarea plăţilor pentru Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane, iar rata de absorbţie curentă a ajuns la 16,62% în prezent pe acest program. 
La sfârşitul lunii aprilie, Comisia a reluat plăţile pentru Programul Operaţional Regional, iar rata de absorbţie curentă la nivelul acestui program a ajuns la aproape 33%. 
Suma rambursată României de către Comisia Europeana este de aproximativ trei miliarde de euro, nivel care reprezintă 15,30% din fondurile alocate de Uniunea Europeană. 
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close