Antena 3 CNN Actualitate România sub furtuni. Ploi torenţiale şi grindină în mai multe judeţe din ţară (VIDEO)

România sub furtuni. Ploi torenţiale şi grindină în mai multe judeţe din ţară (VIDEO)

România sub furtuni. Ploi torenţiale şi grindină în mai multe judeţe din ţară (VIDEO)
Sursa foto: inundatii
12 Iun 2009   •   08:17

21 de judeţe din ţară sunt sub incidenţa codului galben de ploi, emis de meteorologi. Atenţionarea este valabilă până vineri seară, iar la ea se adaugă şi o avertizare hidrologică de inundaţii. În multe zone a plouat deja torenţial. Grindina a distrus culturile, iar vântul a creat probleme. La Iaşi, cărămizile din zidul unei clădiri au început să cadă una câte una.

Grădinile locuitorilor din satul clujean Aluniş au fost acoperite de un strat de grindină, iar în câteva minute, furtuna puternică a distrus recoltele sătenilor. Tot în judeţul Cluj, în comuna Gheorgheni, un grajd a ars complet după ce a fost lovit de un fulger. Şi mai multe case au fost în pericol din cauza unor posibile scurgeri de gaze.

Grindina a căzut şi în Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman iar în judeţul Prahova, a turnat cu bucăţi de grindină foarte mari. De mărimea unei mingi de tenis, spun oamenii.

Nici nordul Moldovei nu a scăpat de ploi. Centrul Sucevei arăta joi ca centrul Veneţiei. Ploaia abundentă şi un sistem de canalizare depăşit au dat mari emoţii şoferilor.

La Iaşi, vântul puternic şi ploaia au dărâmat cărămizile de pe faţada unui bloc. Locatarii au încercat să le dea şi pe celelalte jos tocmai pentru a evita vreo tragedie.

Sătenii din judeţul Caraş-Severin au fost şi ei loviţi de furia naturii. Zeci de hectare de culturi agricole au fost puse la pământ iar oamenii cred că nu mai este nici o şansă să salveze ceva din culturi.


Antena 3

×
Subiecte în articol: ploaie torentiala grindina furtuna
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close