România, ţara condamnărilor fără probe? Documente din dosarul care a trimis după gratii doi grei de la vârful Armatei

de D.D.    |    25 Mai 2013   •   21:56
România, ţara condamnărilor fără probe? Documente din dosarul care a trimis după gratii doi grei de la vârful Armatei Galerie foto (7) Foto: Agerpres
Documente din dosarul care a trimis după gratii doi grei de la vârful Armatei, fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, şi generalul Dumitru Cioflină, au fost prezentate în ediţia de sâmbătă seară a emisiunii „Q&A”. În acelaşi dosar, a fost condamnat şi Gigi Becali la trei ani de închisoare.


În cadrul emisiunii a fost prezentată motivarea primei instanţe care a dat o decizie în dosarul schimbului de terenuri. Prima instanţă a hotărât achitarea celor trei din lipsă de probe.

Iată câteva extrase din motivarea în cazul generalului Cioflină:


Iată extrase din motivarea în cazul lui Victor Babiuc:


Este o logică strâmbă care porneşte de la lege. (...) Se creează stări foarte grave pentru libertatea omului. Nu am fost şi nu am să fiu de acord cu acest sistem, ca demnitarii să fie judecaţi în fond şi recurs la aceeaşi instanţă , în timp ce ceilalţi au beneficiat de fond, apel şi recurs. (...) Demnitarii au un cadru foarte restrâns de a-şi face probe, de a-şi demonstra nevinovăţia” a declarat Viorel Spânu, avocatul lui Victor Babiuc.


Fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major, General Dumitru Cioflină, au fost condamnaţi de instanţa supremă la câte doi ani de închisoare, cu executare,  în dosarul schimbului de terenuri cu MApN. În acelaşi dosar, Gigi Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare.

x close