Antena 3 CNN Actualitate România transferă alţi 5 pacienți bolnavi de COVID pentru tratament în Ungaria

România transferă alţi 5 pacienți bolnavi de COVID pentru tratament în Ungaria

România transferă astăzi alți 5 pacienți bolnavi de COVID pentru tratament în Debrecen, Ungaria. Pacienţii provin din spitalele din judeţul Bihor.

România transferă alţi 5 pacienți bolnavi de COVID pentru tratament în Ungaria
de Claudia Popovici    |    17 Oct 2021   •   16:13

Ministerul Sănătății informează că duminică vor fi transferați alți 5 pacienți infectați cu SARS-CoV-2, tiţi din Bihor, în centrul universitar din Debrecen, Ungaria.

Până în prezent, 25 de pacienți au fost transferați și se află deja în secțiile ATI din centrele universitare Debrecen și Szeged.

În spitalele din Ungaria a fost trimis și personal medical din România care ține legătura cu familiile pacienților transferați.

Ungaria sprijină România prin punerea la dispoziția pacienților români a unui număr de 50 de paturi de Terapie Intensivă în vederea asigurării tratamentului de specialitate.

„Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care  trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

×
Subiecte în articol: pacienti COVID-19 Bihor Ungaria
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close