România trece la ora de iarnă. Cum se modifică mersul trenurilor

30 Oct 2016   •   00:16
România trece la ora de iarnă. Cum se modifică mersul trenurilor

Trecerea la oră de iarnă, începând de duminică, nu modifică mersul trenurilor, circulaţia urmând a se efectua conform orarelor prevăzute. 

"Trenurile de călători vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară până în noaptea de 29/30 octombrie ora 4:00, care devine ora 3:00. În noaptea de 29/30 octombrie 2016, când ora 4:00 devine ora 3:00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4:00 vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale", precizează CFR Călători, într-un comunicat de presă. 

Conform CFR Călători, trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4:00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie. 

"Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de duminică, 30 octombrie 2016, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare", se spune în comunicat.

Sursă: Agerpres
x close