Antena 3 CNN Actualitate România trimite încă 600 de militari în Afganistan

România trimite încă 600 de militari în Afganistan

România trimite încă 600 de militari în Afganistan
21 Ian 2010   •   16:51

Forţele care acţionează în teatrul de operaţii din Afganistan vor fi suplimentate cu 600 de militari, numărul acestora putând să ajungă la 1.798. Decizia a fost aprobată de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), în prima şedinţă din acest an, care s-a desfăşurat joi, la Palatul Cotroceni.

"CSAT a aprobat o suplimentare cu 600 de militari a forţelor care acţionează în teatrul de operaţii din Afganistan, numărul maxim al acestora putând să ajungă la 1.798 militari. În anul 2010, Armata României va putea participa la misiuni în afara teritoriului statului cu un efectiv de 3.753 militari, forţe dislocate, 2.342 militari, şi forţe dislocabile la ordin, 1.411 militari", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte comunicatul Administraţiei Prezidenţiale (pdf)

La începutul lunii decembrie 2009, ministrul interimar de Externe, Cătălin Predoiu, anunţa, la reuniunea miniştrilor de externe NATO de la Bruxelles, că România va suplimenta trupele din Afganistan cu 100 de miilitari. România s-a alăturat, astfel, statelor membre care au răspuns apelului preşedintelui american de suplimentare a trupelor din zona de conflict.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CSAT militari Afganistan
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close